• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
DALYVAUJAME EUROPOS DIENOS ŠVENTĖJE

DALYVAUJAME EUROPOS DIENOS ŠVENTĖJE

          5b klasės mokiniai su mokytojomis Ramute Zoriene ir Rima Kareiviene gegužės 9 dieną dalyvavo Europos dienos šventėje, kuri vyko Kuršėnų Lauryno Ivinskio aikštėje. Šventė buvo pavadinta ,,Pavasario ritmai – 2019 Europoje“. Pagrindinė miesto aikštė tą dieną buvo  papuošta balionais, garbingai plevėsavo ES ir Lietuvos vėliavos. Sužinojome, kad šiais metais sukanka 15 metų, kaip Lietuva yra ES sudėtyje.

          Smagu buvo žiūrėti, kaip šoka įvairūs vaikų ir jaunimo šokių kolektyvai, klausytis muzikos ir dalyvauti įdomiose veiklose. Lauryno Ivinskio aikštėje stovėjo daugybė palapinių, kuriose buvo siūloma išbandyti tam tikrą veiklą: pasigaminti segių su lietuviškais motyvais, papuošti sausainėlius ir pasidaryti dėžutę jiems susidėti, susikurti skirtuką knygai, išbandyti virtualios realybės akinius, išbandyti savo rankos taiklumą mėtant į taikinį, piešti 3D pieštuku, gauti dovanų balionų. Taip pat buvo galima pažiūrėti filmukų apie Europos Sąjungą.

          Mums patiko ši netradicinė pamoka: daugiau sužinojome apie ES, galėjome dalyvauti smagiuose užsiėmimuose, pasidžiaugėme šokančiais vaikais.

Erilė Šliupaitė, Patricija Kuodytė,

5b klasės mokinės,

,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narės

Skip to content