Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
8 klasių mokinių išvykos į STEAM centrą

8 klasių mokinių išvykos į STEAM centrą

      2022 m. gruodžio mėn. 16 d. baigėsi aštuntų klasių mokinių išvykų į Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centrą maratonas, kuris prasidėjo 2022 m. gegužės mėn. 19 d. Išvykų tikslas buvo dalyvauti šiuose tiriamųjų darbų užsiėmimuose: ,,Kristalų mikropasaulis“, ,,Vaisių ir daržovių sulčių tyrimas“ ir ,,Dirbtinis inkstas“.
      Tiriamojo darbo ,,Kristalų mikropasaulis“ metu mokiniai, dirbdami poromis, iš skirtingų cheminių medžiagų užaugino mikrokristalus, juos apžiūrėjo mikroskopu. Stebėjo kristalų augimą ir nustatė jų augimo greitį. Pasigamino akmens druskos NaCl kubo formos popierinį lankstinį ir apskaičiavo, kiek natrio chlorido NaCl atomų sudaro vieną elementariąją gardelę.
       Atlikdami tiriamąjį darbą ,,Vaisių ir daržovių sulčių tyrimas“ mokiniai, dirbdami porose, nustatė ir įvertino pateiktų sulčių pH, elektrinį laidį, oksidacinį-redukcinį potencialą, įvertino sulčių užterštumą nitratais, išmatavo kalcio jonų koncentraciją sultyse ir įvertino sulčių maistinę vertę. Išanalizavę rezultatus mokiniai padarė išvadą, kad iš daržovių sulčių vertingiausios salierų sultys, o
iš vaisių – apelsinų.
      Tiriamojo darbo ,,Dirbtinis inkstas“ metu mokiniai aiškinosi, kaip veikia dializės aparate naudojamos pusiau laidžios membranos. Atliktas darbas padėjo mokiniams suprasti, kodėl ir kaip pusiau laidi membrana gali padėti atlikti inkstų funkciją.
      Tiriamųjų darbų metu mokiniai praktiškai pritaikė mokykloje įgytas chemijos, fizikos ir matematikos žinias, gilino  ksperimentinio metodo taikymo praktikoje gebėjimus, mokėsi kelti hipotezes, formuluoti tyrimo išvadas.

Gamtos mokslų mokytojai Aurelija Kiršinienė ir Nerijus Medeišis

 

Skip to content