• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Netradicinės pamokos septintokams

Netradicinės pamokos septintokams

          Gegužės 19 d. 7a ir 7c klasių mokiniai su gamtos mokslų mokytojais Nerijumi Medeišiu ir Aurelija Kiršiniene vyko į Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VUŠA) STEAM centrą, aplankė  Botanikos sodą.

          Septintokai pirmiausia keliavo į STEAM centrą, ten jie buvo suskirstyti į dvi grupes. Vienos grupės mokiniai aiškinosi, kaip veikia pusiau laidi membrana, nustatė, kad pro ją praeina tik kai kurių medžiagų molekulės, ir tyrimo metu išsiaiškino, kaip ji gali padėti atlikti dirbtinių inkstų funkciją. Kiti mokiniai ištyrė įvairių rūšių vaisių sultis: nustatė   ir įvertino pateiktų sulčių pH, elektrinį laidį, oksidacinį-redukcinį potencialą, užterštumą nitratais, išmatavo kalcio jonų koncentraciją ir įvertino sulčių maistinę vertę. Septintokai  atliko šiuos įdomius mokslinius eksperimentus su įvairiais laboratoriniais įrankiais.

          Po veiklų STEAM centre mokiniai apsilankė  Botanikos sode. Darbuotoja papasakojo apie vegetatyvinį augalų dauginimąsi. Sužinojome, kad augalus galima dauginti ne tik sėklomis, bet ir kitais būdais: lapais, svogūnais, atlankomis. Kiekvienas mokinys pasisodino po augalą ir, galima sakyti, grįžo namo su nauju draugu.

          Mokiniams labai patiko dalyvauti šiose įdomiose pamokose, ypač mokytis dirbti su įvairiomis laboratorinėmis priemonėmis.

 

Patricija Stugytė,

7a kl. mokinė, ,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narė

Skip to content