Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Projektas „Gyvenimo spalvos“

Projektas „Gyvenimo spalvos“

Lapkritį ir gruodį Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijoje buvo įgyvendinamas sveikos gyvensenos ir priklausomybių prevencijos projektas „Gyvenimo spalvos“. Į projekto veiklas įsijungti buvo pakviesta visa progimnazijos bendruomenė.

PUG ugdytiniai ir pradinių klasių mokiniai klasių valandėlių metu prisiminė sveikos mitybos principus, pasikartojo saugaus elgesio mokykloje ir kitoje aplinkoje susitarimus.

5 kl. mokiniai užsiėmimuose  „Stresas ir jo įveikimo būdai“ gavo praktinių patarimų, kaip elgtis stresinėse situacijose, kaip valdyti emocijas, įveikti emocinius sunkumus. Užsiėmimus vedė pedagogės Daiva Miliauskienė ir Violeta Baniulienė.

Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Enrika Vaznienė 6 kl. mokiniams klasių valandėlių metu kalbėjo apie rūkymo žalą paauglio organizmui ir vystymuisi. Minint Pasaulinę AIDS dieną, ji kartu su 6 kl. mokiniais vykdė viktoriną ,,AIDS: geriau žinoti-21“. Ugdytiniai sužinojo apie  žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo plitimo būdus, prevenciją, mokslo naujienas ŽIV ir AIDS srityse. Mokiniai buvo apdovanoti visuomenės sveikatos biuro dovanėlėmis.

7-8 kl. mokiniams vyko Šiau­lių po­li­ci­jos Bend­ruo­me­nės po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų Ingos Spudienės ir Donato Ver­kio paskaitos „Žalingų įpročių ir viešosios tvarkos pažeidimų prevencija“ . Pareigūnai pateikė pavyzdžių, kaip žalingi įpročiai, netinkamų draugų pasirinkimas priveda prie viešosios tvarkos pažeidimų, supažindino su atsakomybe už viešosios tvarkos pažeidimus.

Lapkričio 17 d. mokinių tėvai buvo pakviesti ir turėjo galimybę dalyvauti biomedicinos mokslų daktaro, sveikos gyvensenos specialisto A. Sujetos nuotolinėje  paskaitoje tėvams „Sėkmės formulė: laisvė nuo priklausomybių“.

Progimnazijos pedagogams lapkričio 22 ir 29 d. vyko Nacionalinės švietimo agentūros užsakymu vykdomi Whatansu komandos nuotoliniai mokymai priklausomybių prevencijos tema. Mokymus vedė psichologė Viktorija Bagdonienė ir profesionalus lektorius, vidinės organizacijų kultūros formavimo, krizių valdymo ir asmeninio tobulėjimo ekspertas Mindaugas Vidugiris. Specialistai dalijosi įžvalgomis, kaip pedagogams kurti visaverčius santykius su mokiniais ir jų tėvais. Praktinių užduočių metu jie vedė provokuojančius patyriminius pokalbius, skatinančius atskleisti problemų ištakas ir leidžiančius patiems suvokti problemų sprendimo  būdus.

Baigiamasis projekto akcentas – PUG ugdytinių ir 1-8 kl. mokinių sukurtų plakatų paroda „Gyvenimo spalvos“ – papuošė aktų salės erdvę.  Kiekvienas plakatas – tai savotiškas pasakojimas apie vaikų būsimo gyvenimo viziją. Džiugu, kad mūsų progimnazijos mokiniai savo ateitį piešia šviesiomis spalvomis.

 

 

                           

Violeta Baniulienė,

socialinė pedagogė metodininkė

Skip to content