Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Rajoninė pedagogų konferencija ,,Sveikatos ugdymo aktualijos šiandienos ugdymo įstaigose“

Rajoninė pedagogų konferencija ,,Sveikatos ugdymo aktualijos šiandienos ugdymo įstaigose“

          Lapkričio 4 dieną Šiaulių rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai dalyvavo konferencijoje ,,Sveikatos ugdymo aktualijos šiandienos ugdymo įstaigose“, kuri vyko Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijoje. Konferenciją organizavo šios progimnazijos sveikatinimo veiklą mokykloje organizuojanti mokytojų grupė, koordinuojama direktoriaus pavaduotojos Ingridos Kudrevičienės.

          Konferencijos pradžioje Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos direktorė Auksė Rasilavičienė pabrėžė, kad dabar ypač svarbu ugdyti tinkamą mokinių požiūrį į sveiką gyvenseną, formuoti jaunosios kartos sveiko gyvenimo įgūdžius. Direktorė pasidžiaugė kūrybiška ir įvairiapusiška mokytojų veikla, skirta mokinių sveikatai stiprinti. Konferencijoje dalyvavo ne tik bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai, bet ir visuomenės sveikatos specialistai, vykdantys sveikatos priežiūrą mokykloje. Renginyje buvo pristatyta 10 įvairios tematikos pranešimų, kuriuos skaitė 14 pranešėjų.

          Pedagogai dalijosi sukaupta įvairia darbo patirtimi: pristatė integruotas pamokas, įvairaus amžiaus vaikams ugdymo įstaigose vykdomus projektus, kurie skatina ugdytinius labiau domėtis sveika mityba, fizine ir  emocine sveikata,  sporto nauda, buvo aptartos vaikų vasaros stovyklų programos ir veiklos, organizuoti sporto renginiai. Spalvingus garso ir vaizdo pranešimus  papildė ir praktinė veikla – susipažinimas su gydomosiomis žolelių arbatomis ir jų ragavimas, mankšta.

          Konferencijos pabaigoje renginio vedėja pradinio ugdymo mokytoja Ilona Einingienė, apibendrindama pedagogų refleksijos mintis, teigė, kad ugdymo procese labai svarbu dalintis sukaupta gerąja kolegų patirtimi,  patiems pedagogams rūpintis emocine ir fizine savo  sveikata, gera nuotaika.

 

 

Alina Šimkevičienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos mokytoja

Skip to content