• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Integruotas fizikos, matematikos ir IT projektas „Vidutinio ėjimo greičio nustatymas naudojant Microbit“

Integruotas fizikos, matematikos ir IT projektas „Vidutinio ėjimo greičio nustatymas naudojant Microbit“

Kaip apskaičiuoti vidutinį greitį? Kaip vyks tyrimas? Kuo tai bus naudinga? Į visus šiuos klausimus 8a klasės mokiniai ieškojo atsakymo įgyvendindami integruotą fizikos, matematikos ir IT projektą ,,Savo vidutinio greičio apskaičiavimas“.

Spalio 22 d. informacinių technologijų pamokoje mokiniai Microbit kompiuteryje suprogramavo žingsniamatį, kurį spalio 25 d. panaudojo atlikdami tiriamąjį fizikos-matematikos darbą „Savo vidutinio greičio apskaičiavimas“. Pagrindinė tyrimo problema – nustatyti distancijos ilgį. Ieškodami atsakymo į šį klausimą mokiniai matavimo metru išsimatavo savo žingsnio ilgį ir  Microbit žingsniamačio pagalba nustatė, kiek žingsnių pavyko nužingsniuoti pasirinktoje distancijoje. Savo ėjimo laiką mokiniai matavo naudodami mobiliųjų telefonų chronometrą. Ugdytiniai pildė veikos lapus, kuriuose fiksavo tyrimo duomenis.

 Beveik visiems mokiniams pavyko atlikti darbą ir nustatyti savo vidutinį ėjimo greitį. Nors lauke ir spaudė lengvas šaltukas, aštuntokai jo neišsigando ir labai aktyviai dalyvavo netradicinėje pamokoje.

 

Rolandas Samuila, IT mokytojas,

 

Aurelija Kiršinienė, fizikos-matematikos mokytoja

Skip to content