Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.

Ekskursija į Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejų

          Rugsėjo 11 d. 7a ir 7b klasių mokiniai vyko į Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejų. Šią pažintinę ekskursiją organizavo istorijos mokytojas Gitanas Miknius ir dailės mokytoja Gražina Miknienė.

               Muziejuje mes dalyvavome dviejose edukacijose – ,,Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa“ ir ,,Ant istoriko darbo stalo“. Pamatėme garsaus žydų dailininko Samuelio Bako kūrinių kolekciją. Samuelis Bakas – vienas iš laimingai išsigelbėjusių žydų holokausto metu. Ekspozicijoje buvo  rodomi dar vaikystėje būsimojo dailininko kurti piešiniai, kuriuos jis išsaugojo iki šių dienų.  Visus kūrinius dailininkas pats padovanojo šiam muziejui. Samuelio Bako muziejuje išgirdome apie patį Samuelį Baką ir apie jo kūrinius, gyvenimą gete ir jo aistrą piešimui.

          Ekskursijos metu aplankėme holokausto ekspoziciją. Sužinojome apie kažkada labai gausios Lietuvos tautinės mažumos kultūrą ir istoriją – žydų kelią nuo jų atvykimo į Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę iki žūties per Antrąjį pasaulinį karą.

          Ekskursijos pabaigoje aplankėme rašytojo Petro Cvirkos paminklą. Sužinojome iš tiesų daug, pagilinome istorines žinias, praplėtėme kultūrinį akiratį. Dėkojame mokytojams už puikią ekskursiją!

Patricija Stugytė,

7a kl. mokinė, ,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narė

Skip to content