• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Edukacinis etnokultūrinis renginys, skirtas Jurginėms

Edukacinis etnokultūrinis renginys, skirtas Jurginėms

          Balandžio 23-oji diena senovės lietuvių kultūroje buvo reikšminga žemdirbių šventė – Jurginės. Šiais metais Šiaulių rajono Raudėnų mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojų grupė pakvietė mokinius į edukacinį etnokultūrinį rytmetį ,,Sukas sukas malūnėlis. Čiulba ulba paukštužėlis Jurginių dienoje“. Šiame renginyje dalyvavo apie 200 mokinių iš įvairių ugdymo įstaigų. Šventė vyko zoom platformoje, jos vedėja – Jovita Lubienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vadovė.  Iš mūsų mokyklos Jurginių šventėje etikos mokytojos Ramutės Zorienės iniciatyva dalyvavo 6a, 6b ir 7b klasių mokiniai.

          Šventės organizatoriai parengė integruotą nuotolinę pamoką ir organizavo veiklas kūrybinėse dirbtuvėlėse. Atlikdami įvairių mokomųjų dalykų (etikos, matematikos, muzikos, rusų kalbos, gamtos pažinimo, lietuvių kalbos) užduotis, mokiniai išsamiau susipažino ir pagilino savo žinias apie  šiltojo metų ciklo šauklius – paukščius. Dalyvaudami kūrybinių dirbtuvių veiklose, ugdytiniai, naudodami skirtingas kūrybos technikas, kūrė stilizuotą paveiksliuką „Svečiuose Raudėnų kaime“.

          Mokiniams šios nuotolinės integruotos veiklos labai patiko. Keletas mokinių po renginio pasidalino savo įspūdžiais.

,,Man labiausiai patiko draugiškumas bei nuoširdumas, kurį skleidė žmonės, dalyvavę šioje pamokoje. Buvo smagu atlikti kūrybines užduotis. Patiko aktyvioji pertrauka, nes mes visą dieną sėdėjome prie kompiuterių ir tai, kad organizatoriai sugebėjo įtraukti mokinius į judriuosius žaidimus, buvo labai gera idėja“  (Aušrinė Ivanavičiūtė, 7b kl.).

,,Jurginių šventėje  man labiausiai patiko rusų kalbos pamoka apie paukščius, nes buvo smagu, daugiau sužinojau rusiškų paukščių pavadinimų. Labai patiko, kaip mokė nupiešti šuniuką.  Aš mėgstu piešti, man patinka viskas, kas susiję su daile, todėl ir buvo įdomu, kaip paprastai ir greitai galima nupiešti mielą šuniuką. Nuotolinėje pamokoje aš smagiai praleidau laiką, pasitikrinau savo žinias“ (Austėja Krajauskaitė, 7b kl.). 

,,Integruota pamoka man labai patiko, nes sužinojau daug įdomių dalykų: kokie yra rusiški paukščių pavadinimai, per gamtos pamoką įsiminiau, kada peri, kur migruoja skirtingi paukščiai. Labai norėčiau, kad būtų daugiau tokių įdomių ir linksmų pamokų“ (Vilius Radionov, 7b kl.).

,,Man labiausiai patiko kūrybos pamoka. Vienu metu galėjau kurti gražų paveiksliuką, žiūrėdama, kaip mokytojai mokė, ir sužinoti įdomių faktų apie Jurgines“ (Gabrielė Dovtartaitė, 6b kl.).

,,Įdomu buvo atlikti įvairias užduotis, paklausyti liaudies dainų. Labai patiko linksmoji mankšta, mokytojų pasakojimai. Tai buvo smagi šventė, kuri leido atsipūsti nuo įvairių darbų“ (Videta Vaičekauskaitė, 6b kl.).

 

Alina Šimkevičienė,

 

Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

Skip to content