Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Muzikinis-edukacinis renginys ,,Muzika sujungia sielas“

Muzikinis-edukacinis renginys ,,Muzika sujungia sielas“

          2020 metų sausio 16 dieną  Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijoje vyko muzikinis- edukacinis renginys ,,Muzika sujungia sielas“, skirtas mokyklų bendruomenių metams paminėti. Jame dalyvavo muzikos mokytojai ir jų mokiniai iš Šiaulių rajono. Renginį organizavo mūsų mokyklos vyresnioji muzikos mokytoja Rita Perminaitė-Krasauskienė.

          Į renginį atvyko daug svečių: 3-8 klasių mokinių choras iš Daugėlių pagrindinės mokyklos (mokytoja Ingrida Jonavičienė), Kužių gimnazijos penktokai kartu su mokytoja Rita Vaivadiene, Pavenčių mokyklos-daugiafunkcinio centro ansamblis „Mažųjų natų paletė“  (mokytoja Vaida Vielavičienė), solistė iš Meškuičių gimnazijos (mokytoja Kristina Daukšaite). Kiekvienos mokyklos mokiniai, prieš dainuodami, pristatė mokyklos ir savo krašto muzikavimo tradicijas.

          Mūsų Stasio Anglickio progimnazijos mokyklą ir joje puoselėjamas muzikines tradicijas pristatė 3c klasės mokiniai. Jie pasidžiaugė, kokią mes turime nuostabią ir jautrią mokyklos dainą bei kvietė pasisukti snaigių valso ritmu. Muzikinę popietė pradėjo ir visus pasveikino Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos merginų choras. Abu kolektyvus paruošė muzikos mokytoja Rita Perminaitė-Krasauskienė. Renginio pabaigoje vyko edukacinė programą, kurią organizavo mūsų mokyklos muzikos mokytoja. Visų mokyklų ugdytiniai buvo įtraukti į bendrą muzikavimo patirtį ir džiaugsmą, o koncerto pabaigoje visi kartu atliko dainą „Sudainuokime Lietuvą“.

          Muzika – tai menas, kuris sujungia įvairių kartų žmones, padeda išreikšti save, dalintis savo emocijomis, ji kuria Gėrį ir Grožį. Muzika sujungia sielas.

 

Rita Perminaitė-Krasauskienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos muzikos mokytoja

Skip to content