• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.

PĖSČIŲJŲ ŽYGIS ,,KNYGNEŠIŲ KELIAIS”

 Lietuvos pėsčiųjų žygių asociacija kasmet organizuoja žygius Lietuvai svarbioms datoms paminėti. Šiemet  knygnešių atminimui įprasminti, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti Kurtuvėnų regioniniame parke neabejingi sveikam ir aktyviam gyvenimo būdui, pilietiški gyventojai buvo kviečiami įveikti 18, 28 ar 41 kilometro atstumą.

 Šiame žygyje dalyvavo ir  mūsų mokyklos bendruomenė. Tiesa, pirmą kartą dalyvauti tokioje ištvermės pareikalavusioje išvykoje pasiryžo tik 4 mokiniai. Tarp jų – 2b kl. mokinė Beatričė Smilgytė, 2c kl. mokinys Vilius Būdvytis, 5b kl. mokinė Emilija Matutytė ir 6a kl. mokinė Augustė Butkutė. Visi mažieji žygeiviai pasirinktą 18 km atstumą įveikė kartu su šeimos nariais. Išbandyti savo jėgas taip pat panoro biologijos mokytojas Nerijus Medeišis ir pradinių klasių mokytoja Ilona Einingienė.

 Saulėtą ir karštą dieną prie starto būriavosi šimtai žygio dalyvių. Eidami visi grožėjosi nuostabiomis Kurtuvėnų apylinkėmis, įkopė į Vainagių piliakalnį, poilsio minutę apsilankė Jautmalkės gamtos centre, kuriame eksponuojama sodyba yra atstatyta pagal senąsias žemaičių tradicijas. Ten žygio dalyviai (tarp kurių buvo daug mokinių) galėjo susipažinti, kaip  mokiniai mokydavosi rašyti ar būdavo baudžiami Lietuvos mokykloje  prieš 100 metų. Pasiekti finišą kai kam prireikė labai daug valios pastangų, artimųjų palaikymo.

 Pailsinę kojas smagiai kirtome įprastomis dienomis nelabai mėgstamą žuvienę ir greitai užmiršome visas negandas. Kiekvienas gavome liudijimą – diplomą, kuris primins ne tik įveiktą išbandymų kelią, bet ir savo įdėtas pastangas, stiprią valią.

 

 

Ilona Einingienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos pradinių klasių mokytoja

Skip to content