• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
RUGSĖJO 1-OSIOS ŠVENTĖ MOKYKLOJE

RUGSĖJO 1-OSIOS ŠVENTĖ MOKYKLOJE

Šiais metais Rugsėjo 1-oji mus džiugino saulėtu ir dar praėjusią vasarą menančiu oru.  Į Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklą rinkosi gausūs šventiškai nusiteikusių mokinių ir jų šeimos narių būriai. Į mokyklą atėjo 569 mokiniai: 298 5-10 klasių ugdytiniai ir 271 PUG bei pradinių klasių mokinys. Mokslo metų pradžios šventės vedėja šiemet buvo mokinių tarybos pirmininkė septintokė Kotryna Kiudulaitė. Jos suburta bendraklasių  grupė kartu klasės auklėtoju Nerijumi Medeišiu sugiedojo Lietuvos himną ir pradėjo šventę.      

 Mokyklos direktorė Danutė Lotiukienė, sveikindama mokinius su mokslo metų pradžia, linkėjo nebijoti siekti aukštumų, kelti sau drąsius iššūkius. Į Rugsėjo 1-osios šventę mokykloje atėjo ir Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas mons. Vytautas Kadys ir pasveikino visą mokyklos bendruomenę pradėjus naujus mokslo metus. Kaip ir visada per Rugsėjo 1-ąją, LR Seimo narė Rima Baškienė atvyko į buvusią savo mokyklą ir tradiciškai padovanojo knygą – žinių simbolį. Ji ragino mokinius augti atsakingais Lietuvos Respublikos piliečiais.  Mokinių tėvų komiteto pirmininkas Rolandas Kaveckas pasidžiaugė, kad šią Rugsėjo 1-ąją mokykla pasitinka su aptverta teritorija ir akcentavo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrės žodžius, kad negali būti laisvės be atsakomybės.

 Mažieji pirmokėliai vis dėlto išdrįso padeklamuoti keletą eilėraščių posmelių apie mokyklą ir nuaidėjęs mokyklinis skambutis visus pakvietė į klases. Sėkmingų ir kūrybingų naujų mokslo metų!

 

 

Alina Šimkevičienė,

lietuvių kalbos mokytoja

Skip to content