• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
SUSITIKIMAS SU PAROLIMPIEČIU

SUSITIKIMAS SU PAROLIMPIEČIU

 Kuršėnų Stasio Anglickio mokykloje lankėsi parolimpinių žaidynių Rio de Žaneire dalyvis, ieties metikas Jonas Spudis. Netradicinio ugdymo dieną, kuri buvo skirta sportui ir sveikatai, mokyklos direktorė Danutė Lotiukienė pakvietė šį garsų sportininką pabendrauti su mokiniais. Smagu tai, kad Jono Spudžio  sūnus Kristupas yra mūsų mokyklos ugdytinis, mokosi 3 klasėje. Tad Kristupas ir padėjo tėveliui, atsakinėjančiam į gausius mokinių klausimus.

 Jonas Spudis, profesionalus sportininkas, dabar dirbantis Šiauliuose lengvosios atletikos ir sveikatingumo centre, treniruoja vaikus. Prieš keletą metų įvykusi trauma tik laikinai sustabdė šio sportininko karjerą. Atkaklaus darbo dėka Jonas Spudis laimėjo net aukso medalį Didžiojoje Britanijoje vykusiame Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate. Jame dalyvavo 550 dalyvių iš 37 šalių, o mūsų sportininkas ieties metimo rungtyje iškovojo aukso medalį. Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių judėjimo negalią turinčių vyrų ieties metimo varžybose Jonas Spudis užėmė dešimtąją vietą. Jo pirmasis bandymas buvo sėkmingiausias – ietis numesta 50 m 79 cm.

 Vaikai gyvai domėjosi, ką sportininkas pamatė Rio de Žaneire, kaip vyko parolimpinės žaidynės, kokie sportininkai ten susirenka, koks buvo asmeninis sportininko kelias į didįjį sportą, kiek jis treniravosi, klausė apie ateities planus, teiravosi, kiek sveria ietis. Dauguma mokinių ne tik stebėjosi, bet ir didžiavosi, kad Kuršėnų mieste gyvena parolimpinių žaidynių dalyvis, o jo sūnus mokosi mūsų mokykloje. Vaikus sujaudino sportininko nuoširdumas ir paprastumas: jis mielai fotografavosi su mokiniais, net pasirašinėjo ant delnų. Mokyklos direktorė Danutė Lotiukienė pažadėjo, kad treneris vadovaus mokyklos lengvosios atletikos būreliui.

 

 

Alina Šimkevičienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos lietuvių kalbos mokytoja

Skip to content