• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
ŠIAULIŲ RAJONO MOKSLEIVIŲ MATEMATIKOS DARBŲ BEI PROJEKTŲ KONFERENCIJA ,,SKAIČIAUS PI DIENA“

ŠIAULIŲ RAJONO MOKSLEIVIŲ MATEMATIKOS DARBŲ BEI PROJEKTŲ KONFERENCIJA ,,SKAIČIAUS PI DIENA“

 2017 m. kovo 14 d. Kuršėnų Pavenčių mokykloje vyko Šiaulių rajono moksleivių matematikos darbų bei projektų konferencija „Skaičiaus Pi diena“. Šiais metais į konferenciją atvyko apie 50 mokinių ir juos ruošusių mokytojų.

 Konferencijai parengti 3 stendiniai ir perskaityta 16 pranešimų, kuriuose moksleiviai  bandė rasti matematikos ir sveikos gyvensenos, matematikos ir dailės ryšį, pristatė įvairius atliktus ir apibendrintus statistinius tyrimus,  kuriuose analizavo Lietuvos vaikų rekordus,  sprendė  interaktyvią viktoriną flippity, mokėsi pritaikyti funkcijas realiame gyvenime, supažindino su Antano Smetonos matematikos vadovėliu, nagrinėjo Kuršėnų istorijos faktus matematikos uždaviniuose. Visų užduočių ir neišvardinsi.

 Be jokios abejonės, labiausiai džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų mokyklai atstovavusiais šauniaisiais mokiniais, kurie pristatė savo parengtus šiuos parnešimus:  6b klasės mokinė Viktorija  Maneikytė  – „Skaičiai, faktai ir statistika apie Lietuvos vaikų rekordus“, 7b klasės mokinė Andrė  Albrikaitė  – „Laiko matavimo prietaisai“, 7c  klasės mokiniai Erikas  Bijeikis ir Pijus Milašauskas  – „Statistinis tyrimas. Pulso dažnis“.    Mokiniams pranešimus  konferencijai paruošti padėjo  matematikos mokytojos Aina Mataitė, Daiva Miliauskienė, Vilma Geležėlienė ir biologijos mokytojas  Nerijus Medeišis.

 Po konferencijos apibendrinimo dalyviams įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.

 

 

Aina Mataitė,

Šiaulių r. Stasio Anglickio mokyklos matematikos mokytoja metodininkė

Skip to content