• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
,,PROFESIJŲ MUGĖ-2017“ ŠIAULIŲ PROFESINIO RENGIMO CENTRE

,,PROFESIJŲ MUGĖ-2017“ ŠIAULIŲ PROFESINIO RENGIMO CENTRE

 Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos mokiniai kovo 29 dieną turėjo galimybę nuvažiuoti į Šiaulių profesinio rengimo centre tradiciškai organizuojamą profesijų mugę. Mus lydėjo ugdymo karjerai mokykloje koordinatorė Ramutė Zorienė.

 Atvykę išklausėme trumpą paskaitą apie virtualų baldų, namų ar kitų erdvių projektavimą su programa „AutoCAD“. Galėjome net patys išbandyti ją. Buvome supažindinti su „Adobe PhotoShop“ programa ir jos galimybėmis, interjero apipavidalintojo darbu. Taip pat dalyvavome ekskursijoje po šį profesinio rengimo centrą. Matėme, kaip dirba apdailininkai, interjero apipavidalintojai, mūrininkai-betonuotojai ir kitų profesijų atstovai. Vėliau galėjome pavaikščioti po pagrindinę salę, kur buvo susirinkę dar daugiau profesijų atstovų. Kepėjai čia pardavinėjo pačių pagamintą maistą, galėjome apžiūrėti meniškus stalių darbus, kirpėjos kūrė įvairias šukuosenas, visažistės – makiažą. Fotografai rengė fotosesijas, o nuotraukas galėjai vietoje atsispausdinti.

 Programos pabaigoje apdovanoti mokinių kūrybinių darbų konkurso ,,Mano svajonių profesija-2017“ nugalėtojai. Džiugu, kad keletas ir mūsų mokyklos ugdytinių tapo šio konkurso laureatais.  Greta Dukavičiūtė (8a kl.) užėmė II, o dešimtokas Erlandas Tamašauskas – III vietą kūrybinių IT srities darbų konkurse, o rašinių ,,Mano svajonių profesija“ 7-8 klasių grupėje Gabija Dešriūtė (7b kl.) tapo I vietos nugalėtoja. Ilzė Kazlauskaitė (7b kl.) ir Kotryna Kiudulaitė (7b kl.) pasidalino II-ąją vietą.

 

 

 

Gabija Dešriūtė, 7b klasės mokinė,

,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narė

Skip to content