• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
Įdomus ir naudingas seminaras

Įdomus ir naudingas seminaras

 

          Lapkričio 16 dieną Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijoje vyko gerosios patirties seminaras ,,Tolerancija. Aš esu toks“. Šis renginys skirtas tarptautinei Tolerancijos dienai paminėti. Jame dalyvavo mokiniai ir pedagogai iš Šiaulių rajono mokyklų.

          Seminarą pradėjo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Danutė Jakubkienė. Ji kalbėjo apie mūsų visuomenėje įsigalėjusias tolerancijos ribas, ypač apie jaunimo elgesį gatvėje, sugebėjimą toleruoti šalia esantį kitokį žmogų. Apie laimę ir kitus žmogui svarbius jausmus galėjome padiskutuoti su renginyje dalyvavusia psichologe Rima Mokusiene. Mokiniams ji pateikė paveikslėlių su tam tikromis scenomis iš žmonių gyvenimo ir buvo prašoma pakomentuoti, ar galima toleruoti tokį žmonių elgesį viešumoje, kokios yra tolerantiško bendravimo taisyklės.

          Antroje renginio dalyje mokiniai turėjo galimybę atskleisti save. Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinės pradėjo talentų koncertą nuotaikingu šokiu, Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos atstovai parodė mums karatė judesių ir džiugino muzikiniais kūriniais. Mūsų mokyklos aštuntokės (Viktorija Maneikytė ir Kamilė Milieškaitė) atliko dainą, kuri seminaro dalyvių buvo puikiai įvertinta.

          Dėkojame mūsų mokyklos etikos mokytojai Ramutei Zorienei ir organizatoriams už suteiktą galimybę dalyvauti labai naudingame ir prasmingame renginyje, kuriame mus supo draugiški, pozityvūs ir tolerantiški žmonės.

Viktorija Maneikytė,

8b klasės mokinė, ,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narė

Skip to content