Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
Antikorupcijos dienos paminėjimas mokykloje

Antikorupcijos dienos paminėjimas mokykloje

        Gruodžio 9-ą dieną visame pasaulyje minima Jungtinių Tautų paskelbta Tarptautinė antikorupcijos diena, skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones su ja nesitaikstyti. Šią dieną  organizuojamos demonstracijos, diskusijos ir kiti renginiai.

          Mūsų mokykla taip pat prisijungė prie šios dienos paminėjimo.  Robertas Matutis, technologijų mokytojas, pirmojo aukšto fojė papuošė plakatu – antikorupcijos simboliu. Mokytojų komanda – Nijolė Kadytė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Ramutė Zorienė, etikos mokytoja, Rima Kareivienė, tikybos mokytoja, Gitanas Miknius, istorijos mokytojas –  organizavo dvi savaites trukusias veiklas mokiniams.  Vyko integruotos dorinio ugdymo (etikos ir tikybos) ir istorijos pamokos tema „Kas yra korupcija, kur ji pasireiškia ir kokios jos pasekmės?“  3-8 klasių mokiniai kūrė plakatus-koliažus per dorinio ugdymo (tikybos, etikos) pamokas. Trečiokai ir ketvirtokai savo mintis tema ,,Meilė žmonėms, savo žemei ir kalbai“ dėliojo piešinėliuose, penktokų tema – ,,Mano šalis – atsakingų ir sąžiningų žmonių rankose“, šeštokai rinko ,,Žmogaus gyvenimo vertybes ir dorybes“, septintokai  – ,,Sąžinė – mano širdies gerumas“, aštuntokai  – ,,Neiškraipyk teisingumo, neimk kyšio, nes kyšis aptemdo išmintingųjų akis ir iškraipo teisiųjų bylą“. Plakatai  buvo sukabinti antrajame mokyklos aukšte. Į antikorupcijos temą įsigilinti aštuntokams padėjo STT Šiaulių valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio darbuotojos Rita Šikšnienė, Rita Malijauskienė. Viešnios pasakojo, kas yra STT, kuo užsiima STT darbuotojai, ką reikia studijuoti, norint dirbti pareigūnu šioje srityje, kokiomis charakterio savybėmis reikia pasižymėti, kad galėtum dirbti šį atsakingą darbą. Plačiai išaiškino korupcijos daromą žalą.

          Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazistės Roberta Lenkovičiūtė ir Andrėja Dagytė, buvusios mūsų mokyklos mokinės,  5-8 klasių mokiniams pristatė tyrimą „Akademinis (ne)sąžiningumas mokykloje“ . Šis tyrimas apie nusirašinėjimą buvo atliktas šių metų pavasarį ir įvertintas diplomu už geriausią pranešimą Šiaulių universiteto surengtoje tarptautinėje jaunųjų tyrėjų mokslinėje konferencijoje „Jaunasis tyrėjas išmaniajai visuomenei“.

          Dėkojame visiems, prisijungusiems prie Specialiųjų tyrimų tarnybos kvietimo šviesti mokinius antikorupcijos temomis ugdant jaunimo pilietiškumą, formuojant vertybines nuostatas, skleidžiant nepakantumą korupcijos reiškiniui.

Ramutė Zorienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos etikos mokytoja

Skip to content