• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
Aplankyta lietuviškos animacijos paroda

Aplankyta lietuviškos animacijos paroda

         Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos 6b  ir 5c klasių mokiniai apsilankė jungtinėje lietuvių animacijos dailės parodoje,  kuri buvo eksponuota Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje. Mus lydėjo etikos mokytoja Ramutė Zorienė ir lietuvių kalbos mokytoja Alina Šimkevičienė.

          Parodoje buvo pristatyti lietuvių dailininkų – Nijolės Valadkevičiūtės, Zenono  Šteinio, Iljos Bereznicko, Juratės Leikaitės-Aškinienės ir Valento  Aškinio – darbai: filmų eskizai, tapybos ir grafikos darbai, karikatūros, kadrai, piešiniai iš animacinių filmų. Parodą mums pristatė Šiaulių kino meno vadovas Viktoras Gudajevas. Jis mums papasakojo, kaip kuriamas animacinis filmas, atskleidė paslaptį, kaip atsiranda judantis personažas, pakomentavo dailininkų darbus, paaiškino, kuo jie skiriasi. Po to žiūrėjome lietuviškus animacinius filmus: ,,Senelės pasaka“ (pagal S. Nėries kūrinį), ,,Kalėdų senelis“, ,,Baubas“ ir kitus.

          Mes turėjome galimybę stebėti, kokie yra įvairūs lietuviški animaciniai filmukai. Vieniems mokiniams mielesnė anksčiau kurta animacija, o kitus traukia modernūs filmai.

Skip to content