Warning: Undefined array key "font-awesome" in /home/naaslt/domains/anglickiopm.lt/public_html/wp-content/plugins/best-editor/includes/BestEditor/class-best-editor.php on line 199
  • 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
APSILANKYMAS KURŠĖNŲ LIGONINĖJE

APSILANKYMAS KURŠĖNŲ LIGONINĖJE

Kalėdos – labiausiai laukiamos ir gražiausios metų šventės. Visi pakilios nuotaikos joms ruošiasi, tačiau šalia mūsų yra daug vienišų, sergančių žmonių. Juk jie taip pat trokšta dėmesio ir laukia švenčių.

 Mes, 7a klasės visi bei keli penktų, šeštų, devintų ir dešimtų klasių mokiniai, apsilankėme gruodžio 20 dieną Kuršėnų ligoninėje ir slaugos namuose. Kartu su mumis keliavo etikos mokytoja Ramutė Zorienė ir tikybos mokytoja Rima Kareivienė. Jos mus paragino ir su entuziazmu pakvietė pasidalinti šventine nuotaika su ligoniais.

 Prieš savaitę Kuršėnų ligoninėje ir slaugos namuose apsilankę 6b klasės mokiniai papuošė eglutes, kad čia esantys žmonės galėtų pasidžiaugti artėjančiomis šventėmis. Šį kartą mūsų pagrindinė misija buvo pačių pasiruoštas ir su meile atliekamas šventinis koncertas bei mokinių pagamintų sveikinimų įteikimas. Skambėjo kalėdinės dainos, posmai, liejosi smuiko, fleitos, akordeono garsai. Tikybos mokytoja Rima Kareivienė pasakojo apie Kūčių ir Kalėdų tradicijas bei  papročius, kartu pynėme adventinį vainiką. Daugelis ligonių buvo sujaudinti mūsų pasirodymo. Mes suteikėme jiems džiaugsmo ir padovanojome šiek tiek savo laiko. Tą akimirką senoliai ir ligoniai jautėsi laimingi ir pakilios nuotaikos.

 Ligonių lankymas jau tampa tradicija, nes kiekvienais metais prieš Kalėdas ir Velykas mokiniai pasveikina Kuršėnų ligoninėje ir slaugos namuose gyvenančius žmones.  Mokykla mus ruošia gyvenimui: moko užjausti, suprasti ir padėti sergančiam ar vienišam žmogui.  Jaučiamės, kad nors maža dalele ir mes prisidėjome prie gerumo ir atjautos.

 

Mantas Simonavičius,

7b klasės mokinys, ,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio narys

Skip to content