• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
ESO įmonė ir apskaitų inžinieriaus profesija

ESO įmonė ir apskaitų inžinieriaus profesija

     2019 m. lapkričio 20 d. mūsų mokykloje lankėsi bendrovės ESO atstovai Karolis Venckus ir Vytenis Volskis, kurie susitiko su 7b klasės mokiniais. Svečiai papasakojo apie bendrovę, kuri įkurta sujungimo būdu reorganizavus elektros ir dujų skirstomųjų tinklų bendroves – AB LESTO ir akcinę bendrovę „Lietuvos dujos“. Daug dėmesio K. Venckus ir V. Volskis skyrė pristatant dabartines ESO veiklas, bendrovėje diegiamas inovacijas, kurios užtikrina kokybišką paslaugų tiekimą Lietuvos gyventojams, dujų ir elektros kelią į kiekvieno naudotojo namus. Svečiai pademonstravo filmukus, elektrikų naudojamas apsaugos priemones.

       Pristatydami bendrovės ESO veiklą, įmonės atstovai supažindino septintokus ir su inžinieriaus profesija, karjeros galimybes,  Mokiniai sužinojo, kad darbas ESO bendrovėje yra įdomus, atsakingas, reikalaujantis kruopštumo ir kupinas iššūkių.

      Po pamokos mokiniai sakė: „Man labai patiko, buvo naudinga. Jie pasirinko labai gerą temą apie elektrą ir dujas. Apie tai labai mažai žinojau“; „Labai įdomiai pasakojo. Susidomėjau šia profesija, bet reikia labai gerai mokytis matematiką ir fiziką“; „Darbas gana įdomus, rizikingas ir nenuspėjamas“.

Ramutė Zorienė,

ugdymo karjerai koordinatorė

Skip to content