• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
Išvyka į Šiaulius

Išvyka į Šiaulius

 

         Per mokinių rudens atostogas ,,Fotografijos“ ir ,,Jaunųjų žurnalistų“ būrelio nariai su mokytojomis Ramute Zoriene ir Alina Šimkevičiene važiavo į Šiaulius.

          Mes lankėmės Šiaulių ,,Fotografijos“ muziejuje. Mokinius pasitiko muziejininkas Tomas Berginas, buvęs mūsų mokyklos mokinys. Jis papasakojo muziejaus pastato istoriją. Tada dalyvavome edukaciniame užsiėmime  ,,Šviesos laboratorija“.  Mes fotografavomės tarsi su paprasta medine dėžute. Tai muziejaus pagamintas „pinhole“ fotoaparatas. Šviesai jautriame popieriuje susikūrėme vieninteles ir nepakartojamas nuotraukas bei patys jas išryškinome fotolaboratorijoje. Po užsiėmimo užlipome į muziejaus stogo terasą, apžiūrėjome Šiaulius iš viršaus. Užėjome į terasoje esančią ,,camera obscura“, kur pasijutome kaip fotoaparato viduje.

          Vėliau nuėjome pažiūrėti šiuolaikinio meno parodos ,,Baimė ryja sielą“, kurios autorius Justinas Vilutis. Iš muziejaus nuvykome į Šiaulių profesinio rengimo centro Technologijų skyrių. Teisės pagrindų ir rusų kalbos mokytoja  Svetlana Skupeikienė parodė filmuką apie mokyklą, papasakojo apie profesijas, kurių galima įgyti šiame centre. Paskui palydėjo į profesijų mokymo kabinetus: sekretorių, automobilių salonų ir minkštų baldų restauravimo, siuvėjų. Mokytoja Svetlana Skupeikienė pakvietė atvykti į profesinio veiklinimo užsiėmimus bei dalyvauti „Profesijų mugės“ renginiuose.

          Ekskursijoje dalyvavusiems mokiniams išvyka patiko ir jie grįžo namo su gera nuotaika ir puikiais įspūdžiais.

Augustinas Zorys,

Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos 6b klasės mokinys

Skip to content