• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Ugdymas karjerai
Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaitė

Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaitė

2018 m. lapkričio 19-23 d. vyko Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaitė, kurios tikslas – padėti mokiniams planuoti karjerą.  Tai jau šeštus metus organizuojamas projektas, skirtas mokinių profesiniam orientavimui.   Jos metu įvairių sričių profesionalai dalinasi savo žiniomis ir patirtimi, diskutuoja apie iššūkius, galimybes ir stereotipus renkantis profesiją.

Lapkričio 19 d. 8b klasės mokiniai stebėjo tiesioginę projekto ,,Būsiu_“ e-pamoką „TOP 10, ką reikia keisti, jei nori judėti pirmyn”, kurią vedė Remigijus Žiogas, SMK lektorius, renginių organizatorius.

Lapkričio 20 d. 7c klasės mokiniai stebėjo tiesioginę projekto ,,Būsiu_“ e-pamoką  „Ar turi technologinį X faktorių?”, kurią vedė Erika Zavackienė, Inovacijų vadybininkė iš Klaipėdos mokslo ir technologijų parko.

Tą pačią dieną į mokyklą buvo atvykę buvę mokiniai, kurie šiuo metu profesijos mokosi VšĮ Kuršėnų politechnikos mokykloje. Laura Navickaitė ir Gytis Petrauskas susitiko su dešimtokais ir jų auklėtoja Ramute Zoriene. Tai jau tradicinis susitikimas, kuomet svečiai dalijasi savo džiaugsmais ir rūpesčiais sugrįžę į buvusią mokyklą. Pirmakursiai Laura Navickaitė, būsima apeigų ir švenčių organizatorė,  bei Gytis Petrauskas – automechanikas, papasakojo, kaip sekasi mokytis Kuršėnų politechnikos mokykloje, diskutavo, kokie šių dviejų mokyklų panašumai ir skirtumai.

Lapkričio 21 d. 8a klasės mokiniai stebėjo tiesioginę projekto ,,Būsiu_“ e-pamoką  „Video industrija: ar kūrybingumą gali pakeisti technologijos?” , kurią vedė Laurynas Mataitis, Scuare – production house įkūrėjas ir muzikinio projekto “Scuared” sumanytojas.

Lapkričio 23 d. mokykloje vyko ugdymo diena „Pasimatuok profesiją 2018“ Ugdymo karjerai komanda džiaugiasi mokinių aktyvumu ir dėkoja visiems, prisidėjusiems prie veiklų organizavimo.

 

 

Ramutė Zorienė,

ugdymo karjerai koordinatorė

Skip to content