• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
NETRADICINĖ PILIETIŠKUMO PAMOKA

NETRADICINĖ PILIETIŠKUMO PAMOKA

 Spalio 3–14 dienomis Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerija jau trečius metus iš eilės organizuoja Krašto apsaugos dienos renginius. Vyresniųjų klasių moksleiviai yra kviečiami į pilietiškumo pamokas Lietuvos kariuomenės padaliniuose. Tokių renginių tikslas – supažindinti mokinius su Lietuvos kariuomene, nuolatine privalomąja karo tarnyba ir kitais galimais karo tarnybos būdais, taip siekiama stiprinti kariuomenės ir mokyklų bendradarbiavimą. Įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose organizuojama Krašto apsaugos diena pirmą kartą buvo surengta 2008 m. spalio 7 dieną Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo mechanizuotame pėstininkų batalione. Nuo 2014 m. Krašto apsaugos diena kariuomenės daliniuose tapo tradiciniu renginiu.

 Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos 9-10 klasių mokiniai, lydimi istorijos mokytojo Gitano Mikniaus ir geografijos mokytojo Remigijaus Vaznio, spalio 6 d. taip pat dalyvavo pilietiškumo pamokoje, kuri vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-ojoje rinktinėje kartu su Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionu ir Karo policija Šiauliuose.

 Moksleiviai buvo supažindinti  su Lietuvos kariuomene, jos uždaviniais ir funkcijomis, galimais tarnybos būdais, su nuolatine privalomąja karo tarnyba. Vyresniųjų klasių moksleiviai  galėjo ne tik stebėti, bet ir patys išbandyti įvairią karinę veiklą: domėjosi karo technika, ginkluote, bandė šaudyti pneumatiniais  ginklais bei gavo paragauti kareiviškos košės.

 Moksleiviams labai patiko ši netradicinė pilietiškumo pamoka kitoje edukacinėje erdvėje. Paaugliai buvo susidomėję Lietuvos kariuomene, nes ateityje daugelis jų norėtų būti savanoriais ar tarnauti privalomojoje karinėje tarnyboje bei atlikti pareigą tėvynei.

 

 

Gitanas Miknius ir Remigijus Vaznys,

Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos mokytojai

Skip to content