• 8-41-581636
  • anglickio.pm@gmail.com
  • Kapų g. 9, LT-81154, KURŠĖNAI ŠIAULIŲ R.
Metraštis
KNYGNEŠIŲ KELIAIS

KNYGNEŠIŲ KELIAIS

 

Šiemet jau penktus metus iš eilės Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos bendruomenė buvo kviečiama keliauti Pėsčiųjų žygių asociacijos organizuotame žygyje Bubiuose ,,Knygnešių keliais”, skirtame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Dalyvauti apsisprendė 19 mokyklos bendruomenės narių: mokinių, tėvelių, mokytojų. Mokyklos komandos marškinėlius žygyje vilkėjo dvylika 4-8 klasės mokinių, 3 tėveliai, 2 mokytojai. 4c klasės mokinės Kamelijos Truškauskaitės sesutė Beata (vienerių metukų amžiaus) ir broliukas Benas (pustrečių metų) buvo jauniausi žygio dalyviai, kurie ,,keliavo” vežimėlyje, saugiai ,,vairuojamame” mamos Ingos Batalauskienės. Visi šeimos nariai įveikė trumpąją trąsą ir labai nustebino organizatorius: jie gyrė mamytės drąsą ir ryžtą įveikti  siaurų miško keliukų, dulkėto vieškelio, kalvotų Bubių apylinkių ar drėgnų pievų 12 km atkarpą.

Kiti 15 mūsų mokyklos žygeivių išsikėlė sau rimtesnį iššūkį – nužygiuoti  21 kilometrą vaizdingomis Bubių apylinkėmis. Nė iš vieno šis iššūkis pareikalavo daugiau valios pastangų, nei tikėjosi, bet niekas nė nemanė pasirodyti bent akimirkai silpnesnis už kitus. Finiše tvyrojo pakili, džiaugsminga nuotaika: šeštadienio pusdienis praleistas sveikai ir prasmingai.

Ryžtingi ir pilietiški mokytojai Nerijus Medeišis ir Ilona Einingienė bei   mokinių tėveliai tokiais moko  būti ir savo ugdytinius ir vaikus. Užsibrėžto tikslo siekimas leido visiems kartu iš viso  įveikti net 365 kilometrus!

 

Ilona Einingienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos mokytoja metodininkė

Skip to content